Wie ben ik?

Mijn naam is Ilse Montsma en 'Ilsing' betekent 'Van Ilse'
Als meisje was ik altijd nieuwsgierig naar de betekenis en herkomst van de dingen, waaronder van namen. Toen ik 10 jaar was en mijn moeder van de rommelmarkt een namenboekje voor me meenam, las ik daarin de naam en de betekenis van 'Ilsing'. Ik nam me voor om die naam later te gebruiken. En nu, zo'n 35 jaar later, is Ilsing daar!

         

Waar Ilsing voor staat: het is jouw proces, op jouw manier.
Ik draag daar aan bij met een warm hart en een scherpe blik - met oog voor het geheel. 

Mijn werkervaring 

Ik werk sinds 1998 in de gezondheidszorg, als begeleider, manager en consulent/adviseur.

De eerste jaren als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. In die jaren heb ik veel geleerd over het begeleiden van groei en ontwikkeling bij mensen.

Vervolgens ben ik teammanager geworden van verschillende teams die zorg en ondersteuning bieden aan mensen met een beperking en gedrag dat niet makkelijk te lezen is. Met als doel het realiseren van de best haalbare zorg, leverde ik een bijdrage aan de ontwikkeling van de teams en de individuele professionals. Tegelijk waren de jaren als manager ook heel bepalend voor mijn eigen groei. Mijn overstijgend denkvermogen en langetermijnvisie zijn sterk ontwikkeld in die jaren. 

De laatste jaren heb ik me steeds meer toegelegd op het begeleiden van mensen die werken in de zorg / dienstverlening. Dit doe ik met deskundigheid, aandacht en genegenheid. Wat daarbij voor mij van groot belang is, is dat de mensen met wie ik werk zelf sterker worden en groeien in (zelf)inzicht. 

Ik begeleid individuen of teams bij persoonlijke en / of professionele ontwikkeling. Zowel in de hulpverlening als in andere sectoren. 
Tijdens de 2 jaar durende post-hbo opleiding Begeleidingskunde: Supervisie & Coaching, heb ik naast mijn jarenlange ervaring als professional in de zorg nog meer kennis en ervaring opgedaan waar het de begeleiding van personen en professionals betreft. 

En sinds begin 2020 werk ik als professioneel begeleider bij een zorginstelling in het noorden van het land. 

Zo verbinden praktijk en theorie zich met elkaar tot een stevig geheel!

 

Naast mijn werk als supervisor en coach ben ik ook consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en word ik ingezet bij complexe zorgvragen waarin de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en / of gedragsproblematiek stagneert. 


Al deze ervaring neem ik mee in mijn werk als professioneel begeleider. 
Hoe ik invulling geef aan mijn rol als supervisor of coach, lees je onder de kop "Aanpak".